Stap

Peuterspeelzaal Stap In

Peuters van peuterspeelzaal Stap In bereiden zich voor op onze basisschool.

  

Een peuterspeelzaal en een basisschool staan niet los van elkaar maar vormen één geheel. Peuterspeelzaal Stap In is gehuisvest in ons gebouw. De peuters van peuterspeelzaal Stap In krijgen een breed aanbod waarin verschillende ontwikkelingsgebieden spelenderwijs ontplooien en worden gestimuleerd. Ze kunnen vanaf twee jaar, met een minimum van twee dagdelen (één ochtend en één middag), gebruik maken van de peuterspeelzaal.

 

Voor peuters vanaf drie jaar is er, naast de standaard dagdelen, een speciaal extra dagdeel (de 3+ groep). De 3+ groep is speciaal toegespitst op driejarigen en biedt een goede voorbereiding op de stap naar de basisschool. De 3+ groep gaat vaak op bezoek bij de kleuters.

 

De peuters worden begeleidt door VVE– (Voor- en Vroegschoolse Educatie) gecertificeerde leidsters. Dit betekent dat alle leidsters VVE zijn opgeleid en dus beschikken over de educatieve kennis en vaardigheden om de peuters spelenderwijs te begeleiden in hun doorgaande leerlijn van peuterspeelzaal naar basisschool.

 

Het VVE traject is echter niet alleen beschikbaar voor de peuters op een speelzaal maar is er voor alle kinderen van twee jaar tot zes jaar. De leidsters van de peuterspeelzaal en de leerkrachten van de basisschool van groep één en twee stemmen de activiteiten en thema’s zo goed mogelijk op elkaar af. Ook de uitjes die de peuterspeelzaal organiseert  naar bijvoorbeeld de bibliotheek of het kasteel zijn niet alleen leuk maar daarnaast ook leerzaam voor de peuters.

 

De peuterspeelzaal biedt peuters extra begeleiding als zij meer ondersteuning of aandacht nodig hebben op bijvoorbeeld het gebied van taal. Wanneer de peuters hiervoor een indicatie van de Zuidzorg hebben ontvangen kunnen ze tegen een gereduceerd tarief vier dagdelen naar de peuterspeelzaal. Deze begeleiding stop niet nadat een peuter naar de basisschool gaat, ook in groep één en twee kunnen de kleuters op deze ondersteuning rekenen.

 

Iedere week zijn de leidsters van de speelzaal één dagdeel aanwezig op onze basisschool. Soms om de kleuters verder te ondersteunen of om de kleuters die geen voorbereiding op de basisschool hebben gehad te begeleiden. Dit alles in overleg met de leerkrachten van onze school en u als ouder/verzorger. Zo wordt en blijft de doorgaande leerlijn gewaarborgd. 

Meer informatie over Stap In vindt u op de website: www.psw-geldrop-mierlo.nl